Praktijk voor opvoedingsondersteuning
en eerstelijns psychologische hulp

Hulp aan kinderen en jongeren

Soms zit je even niet zo lekker in je vel en lopen de dingen niet zoals je zou willen. Misschien blijven je gedachten in een kringetje ronddraaien, ben je angstig of somber, heb je het gevoel niets waard te zijn. Misschien ben je hyperactief of vind je het moeilijk om je te concentreren. Misschien heb je het gevoel niet echt begrepen te worden of vind je het moeilijk om vrienden te maken. Soms weet je wel ongeveer hoe dat komt en helpt het om met een vriend of vriendin te praten of met je ouders of iemand anders. Maar het kan zijn dat je er zelf niet uitkomt. Dan kan ondersteuning helpen van iemand die veel weet over de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Centraal staat dat je er achter komt hoe het precies voor jou in elkaar zit en wat je er aan kunt doen.

Het kan ook zijn dat je ouders zich zorgen om je maken en daar hulp bij vragen terwijl je dat zelf misschien helemaal niet nodig vindt. Of je wilt wel geholpen worden maar je ziet er tegen op. Het is een hele stap om hulp te zoeken. Als je merkt dat je er zelf niet uitkomt en maar door blijft tobben dan wordt het probleem vaak alleen maar groter. Hoe eerder je er bij bent hoe makkelijker de problemen meestal op te lossen zijn.

Het probleem kan ook thuis liggen. Dan is het belangrijk dat je ouders en jij en misschien ook wel je broer of zus de ruimte krijgen om naar elkaar te luisteren. Het gaat er niet om wie gelijk heeft maar om aan elkaar duidelijk te maken wat het voor ieder van jullie betekent. En soms is het ook fijn dat iemand jullie helpt om weer samen naar mogelijke oplossingen te zoeken.

Voorbeelden van vragen waarvoor je bij mij terecht kunt, staan onder de button ‘bij welke vragen?‘ Als jouw vraag er niet bij staat, kun je toch bellen of mailen. We bespreken dan samen of ik iets voor je kan betekenen. Meer informatie over mijn manier van werken staat onder ‘werkwijze‘. Je zult merken dat ik in mijn werkwijze rekening houd met je leeftijd.